Sara-en-Ken-naar-Houston.reismee.nl

Tripje naar N'awlins

Hey Hey

Eindelijk nog eens een verhaal op onze blog. Drie weken geleden was ik al eens beginnen schrijven aan een nieuw verhaal maar toen liep mijn computer vast en foetsjie alles was weg. Daarjuist gebeurde net hetzelfde... Grrr! Derde keer goeie keer.

Ik moet eens goed nadenken...

De week voor Kerstmis hebben we vooral gespendeerd aan het voorbereiden van ons bezoek de week erna en ons Kersttripje naar New Orleans. Op dinsdagavond ging onze wekelijkse potluckavond door bij Paul. Het was de laatste potluck voor de feestdagen. Deze keer was er niet veel volk komen opdagen. De meeste mensen waren al op weg naar hun families, op vakantie... Het was zeer gezellig omdat we met zo weinig waren. Nu hadden we de tijd om met iedereen te praten en met z'n allen 1 groot gesprek te houden i.p.v. in kleinere groepjes. Zoals je op de foto's kan zien had Paul ons een cocktail voorgesteld, uitgevonden door zichzelf. Het was oranje Fanta met vodka met slagroomsmaak. Ik vond het echt NIET lekker. Hoe komen ze er op? Wij hadden een dessert meegenomen. Enkele weken geleden had Ken van Neil zijn dochter een dessert gekocht om het een of ander te steunen. Het was een appeldessert met kruimeldeeg dat je in de oven moet steken. Het was zeer lekker! Omdat ik hier geen werk aan had heb ik maandag en dinsdag andere dingen gebakken: kerstkoekjes, chocolate chipkoekjes, muffins met banaan en chocolade en tot slot chocoladegebakjes. Ik had drie verschillende giftbaskets gemaakt en deze waren voor de kerstbrunch op Ken zijn werk. De overschot van al het lekkers hebben we aan een dakloze man uit New Orleans gegeven (op kerstdag!). Eigenlijk waren ze voor de kerkgemeenschap maar deze reageerden niet, dus kregen zij niets!

Zaterdagochtend zijn we vertrokken naar New Orleans (in New Orleans uitgesproken als N'awlins). Eindelijk gingen we eens naar een andere staat. We verlieten na enkele uren rijden de staat Texas en kwamen terecht in de staat Louisiana. De hele trip was een dikke 5 uur rijden. Met de nodige stops een hele lange rit! Onderweg zijn we gestopt in een Mc Donalds (want daar was internet) om met onze families te skypen. Want in België was het op dat moment al Kerstavond. Het was een grappig contrast: ik in mijn jogging in een Mc Donalds en aan de andere kant iedereen in zijn beste kledij aan het vertellen over een feestelijk menu. Tegen 16u kwamen we aan in ons motel. Vanaf 's ochtends was het al duidelijk dat het Ken zijn dag niet was: de lompste stommiteit na de andere... en in onze motelkamer ging het verder. De rookdetector biepte om de paar minuten: IRRITANT!! 's Avonds reden we richting Bourbon St. Dit is een zeer bekende straat in New Orleans. Er is live muziek, ambiance en er zijn veel bars. In de buurt van Bourbon St hebben we in een restaurantje Kerstavond gevierd. Het was een beetje raar met z'n tweetjes, maar wel eens leuk. Hierna reden we terug richting ons motel want we waren vermoeid van het reizen.

's Anderendaags hebben we nog geskyped met het thuisfront en daarna reden we richting Garden District. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt en de mooie, typische huizen bewonderd. Na een portie sightseeing in de voormiddag zijn we 's middags in een snackbar iets gaan eten. Het was een lekker Kerstmaal! In de namiddag zijn we aan de Riverwalk gaan wandelen, naar de casino's gaan kijken en hebben we een ferrytochtje gedaan op de Mississippi. Het was wel jammer dat het die dag niet zo'n goed weer was en regende. 's Avonds zijn we naar de film ‘New Year's Eve' in de cinema vlakbij ons motel gaan kijken. Daar hebben we de traditie verder gezet en hebben we lekkere fastfood gegeten, eens iets anders op Kerstmis!

De volgende dag zijn Ken en ik richting een swamp gereden en daar hebben we een ritje van twee uur op een airboot gedaan. Het was een superleuke ervaring! Het was een typische boot uit New Orleans om zo'n moerastochtjes te doen. In het begin ging dat ding helemaal niet snel maar net toen dat ik hierover begon tegen Ken gingen we een pak sneller. Het was zalig in die bochten, we moesten ons goed vasthouden! Het was jammer dat het regende want het was een beetje koud. Maar we hadden ons goed ‘ingeduffeld' en konden er tegen. We hebben niet veel alligators kunnen zien omdat het winterseizoen is en dan liggen ze in het water. We hebben wel een kleine alligator met de naam ‘Budweiser' mogen vasthouden. Dat was wel bangelijk! Helemaal ondergeregend maar super enthousiast reden we terug naar ons motel. 's Avonds zijn we richting French Market gereden en hebben we daar in de buurt wat rondgewandeld. We hebben oa. in ‘Café du monde' lekkere beignets gegeten, een mooie kathedraal gezien... Maar het regende weer dus zijn we na een tijdje naar een restaurant gereden. Het is een bekend restaurant waar ze typische gerechten klaarmaken. Ken en ik hadden een gemengde schotel besteld als aperitiefhapjes. We kregen kikkerbillen, champignon in een jasje, gefrituurde garnalen, scampi's... én alligator. Het was eigenlijk wel lekker maar wel een beetje droog. Wie had dat ooit gedacht dat ik zoiets zou eten? Het was een dag vol grensverleggende dingen en alligator eten paste tenslotte in het plaatje. Ons hoofdgerecht viel een beetje tegen dus hebben we hierna maar een dessert besteld voor ons twee. Ik heb hier ook een hele lekkere cocktail gedronken 'Hurricane' ( = orkaan) wat een toepasselijke naam is voor in New Orleans.

Dinsdag zijn we eerst nog naar een winkel gereden waar we heel goedkoop kleren van ‘The North Face' konden kopen. We hebben daar koopjes gedaan!! Rond de middag zijn we terug richting Houston vertrokken. We hadden nog een paar uur te gaan. 's Avonds zijn we in Houston bij ‘Cheddar's' gaan eten. Het was er weer superlekker!

Veel liefs,

Sara

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!